Viisumit

 

Passi sisäsivuleima
Kuva: Fakiiri Kyllönen

 

 • Suomalaiset voivat matkustaa Thaimaahan myös ilman viisumia. Saavuttaessa Thaimaahan lentäen, olet oikeutettu oleskelemaan Thaimaassa 30 päivää ja saavuttaessa Thaimaahan maa- tai meriteitse 15 päivää. 
 • 30 päivän maassaoleskelua voi pidentää viikolla paikallisessa immigrationissa (1800 THB).
 • Ilman viisumia Thaimaahan matkustettaessa tarvitset myös Thaimaasta poistumislipun. Varsinkin lentoyhtiöt ovat olleet tästä tarkkoja, eivätkä ole aina päästäneet matkustajaa koneeseen, ennen kuin poistumislippu on hankittu.
 • Poistumislipuksi täytyy yleensä olla lentolippu, mutta myös juna- tai bussiliput ovat joissakin tapauksissa riittäneet.

Turistiviisumi

 • Pidempään oleskeluun voi hakea turistiviisumia Thaimaan ulkopuolella sijaitsevasta Thaimaan suurlähetystöstä. Turistiviisumia voi hakea 1-3 entryllä eli maahantulolla.
 • 1 entry oikeuttaa 60 päivän oleskeluun Thaimaassa ja siihen voi anoa paikallisesta kaupunkisi immigrationista, eli maahanmuuttovirastosta 30 päivän jatkoajan (visa extension).
 • 2 entryn viisumilla sinun on poistuttava maasta 60 päivän jälkeen ja takaisin saapuessasi (mikä tahansa maahantulomuoto) käytät toisen entrysi ja saat jälleen 60 päivää maassaoloaikaa, johon voit anoa myös 30 päivän jatkoajan. 
 • 3 entryn viisumia myönnetään ja käytetään harvoin. Jo viisumin voimassaoloaika on niin lyhyt, että kolmatta entryä ei ehdi käyttää. 

Tarvittavat asiakirjat:

 1. Passi, joka voimassa vähintään 6 kuukautta Thaimaahan saapumispäivästä ja jossa vähintään yksi tyhjä viisumisivu.
 2. Kopio passin henkilötietosivusta.
 3. Täytetty ja allekirjoitettu viisumihakemus (alaikäisten lasten puolesta tulee huoltajan allekirjoittaa hakemus).
 4. Turistiviisumin maksu on 30 euroa / 1 maahantulo, 60 euroa / 2 maahantuloa ja 90 euroa / 3 maahantuloa.
 5. Yksi värillinen passikuva, joka on otettu viimeisen kuuden kuukauden aikana.
 6. Lentolippu sekä Thaimaahan saapumisesta että poistumisesta 90 päivän aikana tai kokonaan maksettu pakettimatka. Asiakirjat voivat olla joko suomeksi tai englanniksi.

Huom! Jos haluatte anoa kahta tai kolmea maahantuloa, toimittakaa Thaimaahan saapumis- ja poistumisliput jokaiselle maahantulolle, joiden täytyy tapahtua 90 päivän sisään viisumin anomispäivästä.

 1. Varallisuustodistus englanniksi tai suomeksi jossa mainitaan saldoksi vähintään 500 euroa tai 1000 euroa / perhe. Todistus voi olla mm. tiliote, saldotodistus tai eläketulotodistus jossa mainitaan omistajan nimi ja se saa olla enintään 30 päivää vanha. 

 

UUSI METV (monen maahantulon turistiviisumi)

METV (monen maahantulon turistiviisumi) on voimassa kuusi (6) kuukautta viisumin anomispäivästä. Thaimaahan tulee saapua ennen viisumitarran ENTER BEFORE-kohdassa olevaa päivämäärää. Hakija on oikeutettu oleskelemaan 60 päivää siitä päivästä kun on saapunut Thaimaahan.

Tarvittavat asiakirjat: 

 1. Passi tai matkustusasiakirja, joka voimassa vähintään 12 kuukautta Thaimaahan saapumispäivästä ja jossa vähintään kaksi tyhjää viisumisivua. Viisumia ei voida myöntää ilman passia.
 2. Kopio passin henkilötietosivusta.
 3. Täytetty ja allekirjoitettu viisumihakemus (alaikäisten lasten puolesta tulee huoltajan allekirjoittaa hakemus). Tulosta hakemus tästä.
 4. Viisumimaksu 130 euroa. (maksu käteisenä). 
 5. Yksi värillinen passikuva, joka on otettu viimeisten kuuden kuukauden aikana.
 6. Lentolippu suomeksi tai englanniksi sekä Suomesta Thaimaahan saapumisesta että poistumisesta 60 päivän aikana (ensimmäiseltä maahantulolta)
 7. Todistus majoituksesta (jokin seuraavista):
 •       Kopio hotellivarauksesta vähintään ensimmäiseltä maahantulolta. 
 •       Kopio vuokrasopimuksesta. 
 •       Todistus asunnonomistamisesta, mm. kopio talonkirjaoteesta. 
 •       Kutsukirje kutsujalta Thaimaasta englanniksi tai thaiksi. Kutsujan passista/henkilökortista kopio, joka allekirjoituksella oikeaksi todennettu sekä kopio kutsujan talonkirjaotteesta. 
 1. Tiliote englanniksi tai suomeksi  kuuden kuukauden ajalta, jossa jokaisen kuukauden loppusaldo on vähintään 6000 euroa. Tiliotteessa tulee olla omistajan nimi, tilinumero ja loppusaldo vähintään 6000 euroa/hlö ja saa se olla korkeintaan 30 päivä vanha.
 2. Todistus ammatista

Jos hakija on työsuhteessa: Hakijan nykyisen työpaikan työtodistus

Jos hakija on yrittäjä: Todistus liiketoiminnan omistamisesta, yrityksen rekisteröintiasiakirjat

 1. Ulkomaan kansalaiselta kopio oleskeluluvasta joka on voimassa koko matkan ajan Suomeen paluuseen asti.

 

METV eli multiple entry viisumi kuulosti ennen julkaisuaan vielä hyvältä, mutta eipä kuulosta enää. Jo valmiiksi hankalasta viisumiprosessista, on saatu vieläkin hankalampi. Vaatimukset kuten 6.000 euroa tilillä, työtodistus, todistukset majoituksesta ja 130 euron hinta kummastuttavat. 

Jos viisumilla oli tarkoitus on palvella pitempään ympäri Kaakkois-Aasiaa matkustavia, niin vaatimukset ovat monelle kohtuuttomia ja viisumin hankkiminen ei palvele tarkoitusta. Turistiviisumilla voi kuitenkin olla maassa 2-3 kuukautta, jonka jälkeen voi anoa esim. Laosin ja Cambotzan suurlähetystöistä uuden turistiviisumin Thaimaahan palaamista varten. 

Thaimaassa pitempiä aikoja viettäville siitä ei ole juuri hyötyä, koska perinteisellä turistiviisumilla maassa voi olla 2+1 kuukautta, jonka jälkeen voi jälleen hakea naapurimaiden Thaimaan-lähetystöistä uuden viisumin.

Thaimaan suurlähetystöissä voidaan kieltäytyä antamasta uutta turistiviisumia paljon Thaimaassa oleskeleville, mutta mikäänhän ei takaa että saisit uutta viisumia METV:n jälkeenkään. – Toimituksen älähdys

Muut viisumit Thaimaahan: 

1. Oleskeluviisumi tyyppi ”B”

 • Työnteko
 • Liiketoiminnan harjoittaminen
 • Konferenssiin/Yksityisneuvotteluun/Seminaariin
 • Opettajaksi

2. Oleskeluviisumi tyyppi ”O”

 • Perheen luokse vierailulle (Henkilölle, jolla on thaimaalainen perhe)
 • Vapaaehtoistyö

3. Oleskeluviisumi tyyppi ”O-A” ( Eläkeläisille, jotka ovat yli 50-vuotiaita)
 

4. Oleskeluviisumi tyyppi ”ED”

 • Opiskelijaksi
 • Työharjoitteluun

5. Oleskeluviisumi tyyppi ”F” (Viranomaiset/Viranomaisvierailut)

6. Oleskeluviisumi tyyppi ”M” (Media)

7. Oleskeluviisumi tyyppi ”R” (Uskonnolliset vierailut)

8. Oleskeluviisumi tyyppi ”RS” (Tutkimustyö)

Siirry Thaimaan Helsingin Suurlähetystön viisumisivulle tästä

Royal Thai Embassy, Helsinki Finland

Viisumi- ja konsulaattipalvelut

Viisumi, Thaipassi ja laillistamispalvelu

Käynti 9.00-12.00

Puhelintiedustelut 13.30-16.00

Tel. +358 9 612 2640

Fax. +358 9 612 26466

email: consular@thaiembassy.fi ja visa@thaiembassy.fi