Taikauskoisen Thaimaan uusin villitys: Nukke jonka sisällä asuu henki!

Share Button

Taikauskoisen Thaimaan uusin villitys ovat look thep -nuket. Suomennettuna look thep on ”lapsi jumala” tai ”lapsi enkeli”. Se on hyvin paljon oikean lapsen näköinen nukke jota puetaan, syötetään ja kannetaan mukana, kuten nukkeja yleensä lasten leikeissä.

Oudoksi homma menee, kun kuulee että näiden nukkejen sisällä asuu kuolleiden lapsien henkiä ja niillä ei leiki lapset, vaan aikuiset ihmiset. Monet thaimaalaiset uskovat niiden tuovan heille hyvää onnea ja menestystä.

”Nukkejen manaaja” ja Online Look Thep Clubin perustaja, Mama Ning sanoo että Look Thep on nukke, joka on elossa ja sen sisällä asuva lapsen henki on meedion aikaansaama. ”Minä luon elämää nukkeihin …niin kuin siemeniä,” Mama Ning sanoo ja samalla kieltäytyy kertomasta tarkemmin miten se tapahtuu. Hän lisää kuitenkin ettei käytä mustaa magiaa.

mama ning 2
Mama Ning ja hänen suosikki nukkensa Petch.

Buddhalaisessa Thaimaassa on myös herättänyt kovaa arvostelua, kun munkit ovat siunanneet nukkeja kuten oikeita lapsia. Poliisi on takavarikoinut myyntiin tulleita munkkien siunaamia nukkeja.

Nuken omistajan eli nukenpalvojan täytyy kasvattaa nukke kuin oma lapsensa. Monet heistä ottavat nuken mukaan päivittäisiin menoihinsa ja jopa matkoille. DJ Bookko Thannatchayapan on entinen radiojuontaja joka kertoi televisiossa nukestaan nimeltä Wansai. Hänen mukaansa nukke toi hänelle menestystä viihdealalla.

”Ensimmäisenä päivänä kun sain hänet, vein hänet vauvojenosastolle vaateostoksille,” Bookkoh kertoi. ”Heti kun olin maksanut hänen vaatteensa, sain puhelun että saan jo lopetetun työni takaisin.” Bookko pyysi Wansailta parempaa työtä ja lupasi ostaa sille kultakaulakorun. Bookko saikin heti pyynnön tulla koekuvauksiin suurta elokuvaroolia varten ja Wansai sai kultakorunsa. ”Minusta tuntuu että Wansai todella on olemassa,” Bookko sanoo. ”Rakastan häntä kuin omaa lastani.”

Wansai ja Bookka
Bookko ja Wansai

Nyt monet yritykset ovat huomanneet että näiden nukkejen omistajat ovat valmiita maksamaan, jotta heidän nukkejaan kohdellaan kuten oikeaa ihmistä. Bangkokissa sijaitseva Neta Grill ilmoitti että heidän buffettinsa on avoinna kaikille ja heillä Look Thep-nuket saavat aterioida lasten hinnalla.

Myös useat lentoyhtiöt ovat ilmoittaneet halukkuutensa myydä paikkalippuja nukeille, koska muuten nukkeja kohdeltaisiin kuin matkatavaraa ja niiden paikka lennolla olisin matkatavarahyllyllä tai penkin alla.

Prauyt look thep
Look Thep nuket maksavat laadusta riippuen 2000 – 15 900 bahtia ja jopa pääministeri Prayut on kehoittanut ihmisiä olemaan ostamatta nukkeja, jos heillä ei ole varaa niihin. 

 

Share Button